Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zak. smetanou

0.0
Kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zak. smetanou

Potřebné ingredience

300 g kuřecí prsa

1 ks cibule

1 ks mrkev

3 lžíce zakysaná smetana

2 lžíce dijonská hořčice

2 lžíce obyčejná hořčice

2 lžíce hladká mouka

1 šálek horká voda

sůl, pepř

rostlinný olej

houby

Marináda na maso:

1-2 lžíce kari koření

1/2 lžičky sůl

2 lžíce sójová omáčka

koření

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto lze maso marinovat i celou noc.

Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlatova. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, nakrájené houby (pokud je používáte), maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme.

Potom maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme kysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala.

Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie